Măsură

Nume:
Scheme dedicate perfecționării/recalificării angajaților din firme
ID:
C7 – I19
Componenta:
Transformare digitală
Pilon:
Transformarea digitală
Buget:
36 milioane euro

Jaloane/Ținte

Numar secvențial:
189
Termen:
2022 T1
Jaloane:
Publicarea cererii de propuneri sub formă de granturi pentru competenț e digitale
Ținte:
Publicarea cererii de propuneri sub formă de granturi pentru competenț e digitale
Unitate Măsură:
Referință:
Obiectiv:
Descriere:
Cerere de granturi pentru sprijinirea IMM-urilor în formarea în domeniul competențelor digitale, cum ar fi instrumentele și echipamentele digitale, consolidarea competențelor digitale, inclusiv a competențelor legate de tehnologiile de tip cloud, și a tehnologiilor specifice industriei 4.0.
Observații:
Jalon îndeplinit ulterior termenului din PNRR *** Cel de-al doilea jalon al MCID pe care ministrul MIPE, Dan Vîlceanu, anunța la finalul ședinței de guvern din 30 martie că va fi întârziat și probabil gata în următoarele două săptămâni. Peste noapte, pe 31 martie, MCID publică ghidul . Era cunoscut faptul că, pentru acest ghid, existau unele discuții de clarificare cu Consiliul Concurenței și cu Comisia – nu exista aviz pentru publicarea lui în forma propusă de MCID. Este încă o situație care demonstrează lipsa de coordonare a ministerelor care au atribuții pe PNRR. Cei doi miniștri, Vîlceanu de la MIPE și Boloș de la MCID s-au aflat în aceeași încăpere cu câteva minute înainte ca primul să anunțe întârzierea acestui jalon în fața presei. Al doilea, a publicat apoi ghidul, probabil fără a se mai consulta cu ministerul coordonator, MIPE. Jalonul face parte dintr-o măsură a Componentei 7, Transformarea Digitală, Scheme dedicate perfecționării/recalificării angajaților din firme, cu un buget total de 36 de milioane de euro. Lansarea ghidului necesita undă verde din partea Consiliului Concurenței (schemă de ajutor de stat), dar și o consultare informală cu Comisia pe forma apelului (prin intermediul MIPE). Evident, dacă vor fi cheltuiți banii și apoi ghidul va fi declarat neconform, comedia erorilor va fi completă.
Stare:
Îndeplinit
Achiziții:
Beneficiar:
Responsabil:
MCID
Numar secvențial:
190
Termen:
2025 T4
Jaloane:
Ținte:
Unitate Măsură:
Numărul
Referință:
0
Obiectiv:
2 000
Descriere:
Numărul de IMM-uri finanțate pentru a sprijini participarea personalului lor la cursuri în domeniul competențelor digitale, în conformitate cu jalonul 189.
Observații:
Stare:
În derulare/implementare
Achiziții:
Beneficiar:
Responsabil:
MCID