Măsură

Nume:
I2. Infrastructura de distribuție a gazelor din surse regenerabile (utilizând gazele naturale în combinație cu hidrogenul verde ca măsură tranzitorie), precum și capacitățile de producție a hidrogenului verde și/sau utilizarea acestuia pentru stocarea energiei electrice
ID:
C6 – I2
Componenta:
Energie
Pilon:
Tranziția spre o economie verde
Buget:
115 milioane euro

Jaloane/Ținte

Numar secvențial:
129
Termen:
2022 T2
Jaloane:
Semnarea contractelor
Ținte:
Semnarea contractelor
Unitate Măsură:
Referință:
Obiectiv:
Descriere:
Semnarea contractelor pentru construirea de electrolizoare noi de cel puțin 60 MWH2, cu un volum generat preconizat de cel puțin 10 000 de tone de hidrogen din surse regenerabile.
Observații:
La finalul Trimestrului 2, Ministerul Energiei trebuia să semneze contractele, în urma unui apel de proiecte. Acest apel de proiecte a fost lansat cu întârziere, cu doar o zi înainte de expirarea termenului pentru jaloanele din T2 2022.

Concluzie

Doar prin lansarea apelului de proiecte, jalonul nu este îndeplinit și va fi îndeplinit doar când vor fi semnate contractele de finanțare. Comisia Europeană a specificat că va aproba acest jalon doar după prezentarea contractelor de finanțare. Momentan acestea nu există, jalonul este în întârziere dar recuperabil până la cererea de plată.
Stare:
În întârziere
Achiziții:
Beneficiar:
Responsabil:
Ministerul Energiei
Numar secvențial:
131
Termen:
2025 T4
Jaloane:
Ținte:
Unitate Măsură:
Megawa tt (MWH2)
Referință:
0
Obiectiv:
60
Descriere:
O capacitate de electrolizoare de cel puțin 60 MWH2 , cu un volum generat preconizat de cel puțin 10 000 de tone de hidrogen din surse regenerabile trebuie să fi fost dată în funcțiune.
Observații:
Stare:
În derulare/implementare
Achiziții:
Beneficiar:
Responsabil:
Ministerul Energiei