Măsură

Nume:
I16. Digitalizarea universităților și pregătirea acestora pentru profesiile digitale ale viitorului
ID:
C15 – I16
Componenta:
Educație
Pilon:
Copii, tineri, educație și competențe
Buget:
234 milioane euro

Jaloane/Ținte

Numar secvențial:
500
Termen:
2022 T2
Jaloane:
Semnarea contractelor
Ținte:
Semnarea contractelor
Unitate Măsură:
Referință:
Obiectiv:
Descriere:
Semnarea contractelor pentru granturi destinate unui număr de 60 universități pentru finanțarea unor măsuri integrate menite să îmbunătățească infrastructura digitală și să dezvolte competențele studenților și ale cadrelor didactice universitare: – operaționalizarea centrelor digitale universitare; – programe de formare în domeniul competențelor digitale; – dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale studenților pentru sectorul digital; – programe de orientare profesională pentru studenți în vederea alegerii ocupațiilor TIC emergente; – programe de formare a noilor competențe de predare/evaluare în sistem hibrid; – dezvoltarea competențelor digitale avansate pentru 1 000 de studenți la nivel universitar și de masterat.
Observații:
Contractele nu au fost semnate, Ministerul a publicat însă, pe 1 iulie, lista celor 60 de unități de învățământ selectate. Vom considera jalonul îndeplinit.
Stare:
Îndeplinit
Achiziții:
Beneficiar:
Responsabil:
Ministerul Educatiei
Numar secvențial:
502
Termen:
2025 T4
Jaloane:
Ținte:
Unitate Măsură:
Număr
Referință:
0
Obiectiv:
60
Descriere:
Numărul universităților sprijinite cu noi centre tehnologice inovatoare pentru crearea noilor abilități ale viitorului prin inovarea continuă a programelor de studiu, în conformitate cu cerințele de la jalonul 500.
Observații:
Stare:
În derulare/implementare
Achiziții:
Beneficiar:
Responsabil:
Ministerul Educatiei, universitatile publice de stat si private