Măsură

Nume:
I3. Dezvoltarea programului-cadru pentru formarea continuă a profesioniștilor care lucrează în servicii de educație timpurie
ID:
C15 – I3
Componenta:
Educație
Pilon:
Copii, tineri, educație și competențe
Buget:
14.33 milioane euro

Jaloane/Ținte

Numar secvențial:
460
Termen:
2024 T2
Jaloane:
Ținte:
Unitate Măsură:
Număr
Referință:
0
Obiectiv:
420
Descriere:
420 de formatori (168 formatori în domeniul curricular și 252 de formatori în domeniul monitorizării serviciilor de educație timpurie) vor fi formați și evaluați în cadrul a două programe și vor primi certificate specifice. Se vor pune în aplicare două programe de formare continuă: – un program de formare a formatorilor în domeniul educației timpurii: implementarea unei programe specifice, cu module pentru personalul didactic și nedidactic, inclusiv un modul de educație digitală; – un program de formare a formatorilor (din cele trei sectoare: social, educație și sănătate), pentru monitorizarea calității serviciilor de educație timpurie. Se va acorda prioritate persoanelor care lucrează în cadrul serviciilor nou înființate.
Observații:
Stare:
În derulare/implementare
Achiziții:
Beneficiar:
Responsabil:
Ministerul Educației
Numar secvențial:
461
Termen:
2025 T4
Jaloane:
Ținte:
Unitate Măsură:
Număr
Referință:
0
Obiectiv:
19 950
Descriere:
Vor fi formate 19 950 de persoane care lucrează în cadrul serviciilor de educație timpurie standard și complementare (personal didactic și nedidactic), acordând prioritate celor din cadrul serviciilor nou- înființate. Se va acorda prioritate persoanelor care lucrează în cadrul serviciilor nou înființate (dacă acestea sunt operaționale). De asemenea, finalizarea programului de formare 1 ar putea constitui un avantaj pentru persoanele care vor fi angajate în cadrul acestor noi servicii. Beneficiarii acestor cursuri de formare (475 de cadre didactice și nedidactice per grant per județ) vor finaliza programele de formare predefinite de asistența tehnică, care urmează să fie furnizate în prealabil, vor fi evaluați și vor primi certificate specifice.
Observații:
Stare:
În derulare/implementare
Achiziții:
Beneficiar:
Responsabil:
Ministerul Educației