Jalon/Țintă:

Numar secvențial:
266
Termen:
2022 T2
Stadiu implementare:
Îndeplinit
Analiză stadiu implementare:
Jalon îndeplinit ulterior termenului din PNRR

***

HG-ul va stabili cadrul de reglementare care va indica procedurile și termenele de depunere a proiectelor, criteriile de eligibilitate și cerințele pentru potențialii beneficiari și va stabili, de asemenea, o alocare bugetară de 500 de milioane EUR.

Vor fi stabilite informații suplimentare în funcție de participarea și a altor state membre la aceste proiecte.

Acest HG a circulat în guvern ca propunere și trebuia să fie adoptat în ultima zi (30 iunie) înainte de termenul limită. Nu l-am identificat între cele adoptate de către guvern. Îl considerăm deocamdată în întârziere și vom reveni dacă îl identificăm.

(de altfel, guvernul comunică haotic și decide totul pe ultima sută de metri, ne îndoim că știe cineva măcar la MIPE dacă toate au fost adoptate).
Indicatori implementare:
Dispoziție legală care indică intrarea în vigoare
Descriere:
„Hotărârea Guvernului va stabili cadrul de reglementare care va indica procedurile și termenele de depunere a proiectelor, criteriile de eligibilitate și cerințele pentru potențialii beneficiari și va stabili, de asemenea, o alocare bugetară de 500 de milioane EUR.
Vor fi stabilite informații suplimentare în funcție de participarea și a altor state membre la aceste proiecte.
Se preconizează că proiectul multinațional – Procesoare cu consum redus de energie și cipuri semiconductoare va fi executat în principal prin participarea sau asocierea la un proiect important de interes european comun.
Responsabil:
MIPE